HAVUCUN GASTRONOMİDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI: FARKLI ÜRÜN DENEMELERİ

Abstract views: 331 / PDF downloads: 180

Authors

  • Elif Çümen
  • Şeyda Bostancı

Keywords:

Havuç, un, lokum, akide şekeri

Abstract

Farklı renkleri bulunan ve zengin miktarda beta karoten içeren havucun göz ve beyin sağlığına iyi geldiği üzerine çok sayıda bildiri vardır. Lifli bir sebze olan havuc, sindirim sistemi sorunlarına karşı da koruyucu bir rol oynar. Havuç genellikle salatalarda, mezelerde, tuzlu ve tatlı yemeklerde, sebze suyu karışımları içinde değerlendirilerek tüketilmektedir. Bu derleme bu değerli sebzenin gastronomi alanı içinde mutfaklarda farklı şekillerde nasıl kullanılabileceği üzerine kurgulanmıştır. Bu amaçla havuçla ilgili genel bilgiler yanında havuçtan elde edilen havuc unu, lokum, pestil, akide şekeri, cips ve süt de reçeteleri ile birlikte derlenerek fotoğraflı sunulmuştur. Literatürde bu alanda uygulamalı yeterli çalışmalar olmadığı için bu derlemenin gastronomi alanında bir öncü çalışma olması hedeflenmiştir.

Downloads

Published

2021-10-18

How to Cite

Çümen, E., & Bostancı, Şeyda. (2021). HAVUCUN GASTRONOMİDE ALTERNATİF KULLANIM ALANLARI: FARKLI ÜRÜN DENEMELERİ. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, 14(2), 202–215. Retrieved from https://derleme.gen.tr/index.php/derleme/article/view/380

Issue

Section

Articles